De Amarone familie

October 30, 2017

3 minuten leestijd

 


De Valpolicella sub-wijn regio in Veneto, Italie ademt Amarone. Amarone is de koning van de wijnproductie in deze regio, maar haar 4 zusjes & broertjes mogen er ook zijn: Ripasso, Classico Superiore & Classico.

 

 

Het produceren van Amarone wijn heeft een unieke manier. Na het plukken, de druiven Corvina, Rondinella & Molinara, worden voor 4 maanden gedroogd. Op deze manier drogen de druiven uit, verliezen vocht & vormt het binnenin de druif geconcentreerde suikers en smaak. Na 4 maanden, de normale fermentatie van rode wijn maken start. De wijn is minimaal 2 jaar gerijpt in houten vaten.

 

 

Recioto della Valpolicella is een zoetere soort wijn. Het is op dezelfde manier gemaakt dan Amarone, maar de fermentatie wordt halverwege gestopt, dat een zoete wijn achterlaat met een hoog suikergehalte. Een complexe wijn met gebalanceerde tannines & zuurtje.

 

Amarone della Valpolicella is gemaakt van gedroogde druiven (zie omschrijving hierboven). DE wijn voor deze regio, met potentie om deze wijn te laten liggen voor maar liefst 20 jaar! Een volle wijn met gedroogde fruit smaken, tannines & een hoge zuurgraad.

 

Ripasso della Valpolicella is een blend van de Classico met de druif restjes (pomace) dat achterblijft na de fermentatie van Amarone wijn. Wanneer het gemixt is, fermentatie start voor de Ripasso-stijl wijn, dat resulteert in een wijn dat de fruitigheid heeft van de Classico, maar de complexiteit van de Amarone. Prima prijs-kwaliteit wijn.

 

Valpolicella Superiore heeft 1 jaar rijping gehad op hout, dat het meer body geeft, meer concentratie & kleur dan de Classico.

 

Valpolicella Classico is de entry-level wijn. Lichte body, kersen rood fruit, gangbare wijn om kennis te maken met deze soort wijnen.

 

 

 

Please reload

Wine Rebel
Hugo de Grootstraat 115, Delft, The Netherlands
tomlelifeld@live.nl
+31640580603

KVK-nummer: 70927340
BTW nummer: NL069862540B01

  • Facebook - White Circle
  • LinkedIn - White Circle