Gewurztraminer, de nobele

November 20, 2017

2 minutes leestijd

 

De Gewurztraminer druif is één van de 18 nobele druiven. De druif is goed te herkennen aan zijn licht roze kleur.

Gewurztraminer komt oorspronkelijk uit de Alsace, Frankrijk, maar wordt nu voornamelijk in de landen rond de Alpen geplant: Duitsland, Oostenrijk, Switzerland, Italie & Oost-Europa. Het houdt van een koel klimaat, dus je kunt em ook vinden in de koelere regios van de USA & Nieuw Zeeland.

 De smaken van de Gewurztraminer zijn erg aromatisch. Hoog in alcohol met een lage zuurgraad, resulteert in een wat zoetere smaak dan dat de wijn eigenlijk is. Lychee, rozen, grapefruit, abrikoos, ginger & rookachtige aromas is wat je krijgt.


Er zijn geen andere namen in de wereld van wijn voor Gewurztraminer. Top Alsace Gewurztraminer worden vaak ‘’Vendanges Tardives’’ genoemd, dat het beste van het beste is.

 

 

Omdat Gewurztraminer erg bloemig & aromatisch is, combineert het goed met gerechten van India & het Midden-Oosten, omdat vaak notes & gedroogd fruit in deze keukens worden gebruikt. Wit vlees, volle smaken met ginger, kruidnagel & kaneel, zoet geroosterd veggies, zoals kokosnoot, rode ui & zachte koe kaas doen het ook goed.

Please reload

Wine Rebel
Hugo de Grootstraat 115, Delft, The Netherlands
tomlelifeld@live.nl
+31640580603

KVK-nummer: 70927340
BTW nummer: NL069862540B01

  • Facebook - White Circle
  • LinkedIn - White Circle