Chenin Blanc

January 1, 2018

2 minutes leestijd

 

Chenin Blanc is een witte druif & wordt geproduceerd voor verscheidene types wijn, van droog naar sweet tot mousserend. Chenin komt oorspronkelijk uit de Loire Valley, Frankrijk waar de druif het een droog-half zoete smaak heeft, hoge zuurgraad met verse rijpe citrus, groen & tropisch fruit.

 

 

Zuid-Afrika is ook bekend voor haar Chenin Blancs. Hier vindt je meer tropisch fruit in de wijnen, omdat hier een warmer klimaat heerst. In het algemeen, Zuid-Afrikaanse Chenins hebben een goede prijs-kwaliteitsverhouding, maar produceren ook wat duurdere premium wijnen. Verder, Chenin Blanc druiven kun je ook vinden in Argentinie & USA.

 

Blends met Chenin Blanc worden ook in Zuid-Afrika gemaakt. Chardonnay is veelal gebruikt, Sauvignon Blanc geeft de wijn haar frisheid &

 

zuurtjes, Interessant is dat Zuid-Afrika ook een Chardonnay-type wijn maakt, waarbij Chenin Blanc geblend wordt met Semillon, Viognier & Marsanne.

 

Andere namen voor Chenin Blanc zijn Vouvray (Frankrij) & Steen (Zuid-Afrika).

 

Met het zoetje component in haar, Chenin Blanc gaat goed met zoet/zuur eten. Denk aan Aziatisch eten & varken met appels. Ook wit vlees zoals kalkoen, kip & wild. Zacht-half harde kazen zoals bried gaan ook lekker.

Please reload

Wine Rebel
Hugo de Grootstraat 115, Delft, The Netherlands
tomlelifeld@live.nl
+31640580603

KVK-nummer: 70927340
BTW nummer: NL069862540B01

  • Facebook - White Circle
  • LinkedIn - White Circle