Cabernet Franc, de oudere

January 5, 2018

3 minuten leestijd

 

Cabernet Franc is de ouder van de Cabernet Sauvignon druif, een wat meer bekendere druivensoort over de wereld. Een ouder, die meer elegant met zachtere tonen & smaken, niet te vol & agressief, zoals z’n zoon Cabernet Sauvignon.

 

 

Het is een zwarte druif die komt uit de Bordeaux, Frankrijk. Waar het gebruikt is voor bekende Bordeaux blends of met Merlot op de rechteroever. Cabernet Franc wordt ook veel gebruikt voor Rosés.

 

Tegenwoordig vindt je Cabernet Franc over de gehele wereld. Het is een vrij gemakkelijke druif dat zowel koude als warme klimaten tolereert., resulterend in verschillende smaken. De Loire in Frankrijk (Chinon & Bourgueil) is een groot wijnregio dat veel alleen Cabernet Franc druif wijnen maakt. Dit koele klimaat creëert een gemiddelde body met zachte tannines met smaken als zure kersen, kruiden & plantaardige tonen.

Friuli-Venezia-Giulia (koud klimaat) & Toscane in Italië maken ook Cabernet Franc. Het hete klimaat in Toscane geeft de Super Tuscan zwart fruit, kruiden, & tonen van leer. Een wat meer zwaardere versie, omdat het een warm klimaat is. Ook de USA (Sierra Navada) & Chili (Colchagua) maken ook wijnen van de Cabernet Franc. Deze hebben wat meer fruit en body. Ook zijn er Cabernet Franc wijnen te vinden in Stellenbosch, Zuid-Afrika.

 

Over het algemeen, Cabernet Franc heeft een gemiddelde body, tannines & zuurgraad. Smaken als rood & zwart fruit met aardse & plantaardige tonen zoals munt, geroosterde paprika & kruiden kunnen erin teruggevonden worden.

 

De ouder gaat ook goed met eten. Goed te combineren met zachte plantaardige kruiden in gerechten. Rood vlees, curries & kip met vlezige tomaten, wild, geitenkaas, maar ook aardse groenten zoals paddenstoelen een peulvruchten.

Please reload

Wine Rebel
Hugo de Grootstraat 115, Delft, The Netherlands
tomlelifeld@live.nl
+31640580603

KVK-nummer: 70927340
BTW nummer: NL069862540B01

  • Facebook - White Circle
  • LinkedIn - White Circle