Zinfandel, make America great again!

January 15, 2018

2 minutes leestijd

 

Ooit een Zinfandel gehad toen je net begonnen bent met wijn?  Vast wel. De zoete rosé dat ‘’White Zinfandel’’ heet, heeft iedereen aan wijn laten beginnen!


Het is gemaakt van de Zinfandel druif, een rode druif geplant in Californie, USA. De druif, komt toch oorspronkelijk uit Croatie waar het Crljenak Kaštelanski heet. Je kan ze ook vinden in de hak van Italie, Puglia, waar het Primitivo heet.

 

Zinfandel is een dike & volle wijn. Het heeft zwart fruit gecombineerd met gedroogd fruit & zoetig kruidje. Een gebalanceerde wijn, waarin als het goed gemaakt is, geen één van de smaken is te veel (je ziet dat ik een fan ben!).

Oldanks dat Zinfandels een vrij lichte kleur heeft, denk aan Pinot Noir, de zuurgraad & tannines maken het een volle wijn. Ze hebben ook vaak een hoog alcohol %, tussen de 14%-17%. De alcohol voegt het olieachtige mondgevoel. Rijpe Zinfandel druiven maken wijnen hoger in Alcohol %. Hoe hoger de %, de rijper de druiven, hoe voller & zoeter de wijn zal smaken. Als je houdt van kruiden in je wijn, zoals kaneel, kijk uit naar Zinfandel die op hout zijn gelagerd. Het hout geeft de wijn de kruidigheid. Als je niet houdt van een kruidje in je wijn, kijk dan uit naar Zinfandels zonder hout, natuurlijk.


Zinfandel is soms geblend om een Californie rode wijn te maken samen met Cabernet Sauvignon, Merlot & Shiraz. In Italie, kun je Primitivo vinden geblend met nog een locale Puglia wijn druif genaamd Negroamaro.


Met eten, kies kruiden: kaneel, knoflook, nutmeg, vanille, maar ook een goede BBQ met rood vlees & wild vlees. Harde kazen & volle smaak kazen zijn ook prima.

 

 

 

Please reload

Wine Rebel
Hugo de Grootstraat 115, Delft, The Netherlands
tomlelifeld@live.nl
+31640580603

KVK-nummer: 70927340
BTW nummer: NL069862540B01

  • Facebook - White Circle
  • LinkedIn - White Circle