Linker- & rechteroever Bordeaux

January 22, 2018

2 minuten leestijd

 


In de wereld van wijn, sommige van de duurste wijnen komen uit de Bordeaux regio in Frankrijk. Ongeveer 90% van de wijnen uit deze regio is rood. Bordeaux ligt in het Zuid-Westen van Frankrijk, waar de bekende Bordeaux blend wijnen gemaakt worden. Deze blend wordt meestal gemaakt van de volgende druiven: Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc, Malbec & Petit Verdot. In verschillende proporties natuurlijk.

 

 

De regio is gesplitst door 2 rivieren, de Garonne & Dordogne. De linkeroever ligt onder/zuid van de Garonne. Hier domineert de Cabernet Sauvignon in de Bordeaux blends. Deze wijnen hebben smaken die vrij aards zijn, vole n tanninerijk met zwart fruit. Bekende namen die je ook op het label weer kunt vinden zijn: Medoc, Graves, Pessac-Leognan, Pauillac, Saint-Julien, Saint-Estephe & Margaux.

 

De rechteroever ligt boven/Noord van de Dordogne rivier met Merlot als belangrijkste druif in de Bordeaux blend. Deze wijnen hebben kenmerken van pruimen, zwarte bessen & zachtere tannines. Grote namen hier zijn Saint-Emilion & Pomerol.

 

Het gebied tussen de 2 rivierien de Garonne & Dordogne, heet Entre-Deux-Mers (tussen 2 oevers). Hier worden voornamelijk rechteroever stijl Bordeaux blends gemaakt. Ook de witte Bordeaux, een blend van frisse Sauvignon Blanc & Semillon worden hier geproduceerd. Wat vollere witte Bordeaux kun je vinden ook de linkeroever.

Please reload

Wine Rebel
Hugo de Grootstraat 115, Delft, The Netherlands
tomlelifeld@live.nl
+31640580603

KVK-nummer: 70927340
BTW nummer: NL069862540B01

  • Facebook - White Circle
  • LinkedIn - White Circle