Engelse wijnen naar de top!

February 2, 2018

2 minuten leestijd

 

Engelse wijnen zijn booming! De laatste jaren hebben de Engelse wijnen een echte impact gemaakt in de wijnwereld. Zeker als je kijkt naar de mousserende wijnen, waarbij zelfs in zogenoemde blinde proeverijen tegen de Champagnes moesten opnemen….als beste eruit rolden!

De regio’s waar de meeste wijnen in Engeland gemaakt worden kun je vinden in het Zuid-Oosten van het eiland, maar eigenlijk maakt de gehele zuidelijke kust wel wijn. Kent, Surrey & Sussex zijn de drukste regio’s waar veelal wit & mousserende wijnen worden gemaakt.

 

 

Het klimaat in Engeland is koud & nat, dus witte druivensoorten domineren hier. Bacchus, Ortega, Seyval Blanc & Reichensteiner worden hier geplant, omdat zij goed tegen de nogal koude weer kunnen. Zij worden vaak geblend. Voor de mousserende wijnen worden dezelfde druiven; Pinot Noir, Pinot Meunier & Chardonnay gebruikt. Ze doen het zo goed tegen de Champagnes, omdat het niet alleen dezelfde druiven en manier van maken is, maar ook omdat in Engeland ook dezelfde grondsoort heeft!

 

Tijdens mijn tijd in Londen heb ik vaak Engelse wijnen mogen proeven. Hier zijn wat van mijn favorieten: Nyetimber Classic Cuvee Brut NV & Hush Heath Nannette’s English Rose 2015.

Please reload

Wine Rebel
Hugo de Grootstraat 115, Delft, The Netherlands
tomlelifeld@live.nl
+31640580603

KVK-nummer: 70927340
BTW nummer: NL069862540B01

  • Facebook - White Circle
  • LinkedIn - White Circle