Waar komt dat hout in mijn wijn toch vandaan?!

February 9, 2018

1 minuut leestijd

 


Een hele goede vraag. De houttonen die je vaak in een wijn kan ruiken, komen van het fermenteren en/of gerijpt in eikenhouten vaten. Er zijn ook nog andere manieren om die houttonen in de wijn te krijgen, maar die hoor je niet zo vaak. Houten planken en zelfs houtflinters kunnen ook worden gebruikt tijdens het wijn maken, een véél goedkopere (en minder effectieve) manier om die toast, vanille, nootachtige & kokosnoot aroma’s erin te krijgen.

 

 

 

Vaten uit Frankrijk en Europa blijken vaak de duurste te zijn, maar geven een soepeler mondgevoel, toast, noten, zachtere tanninnes. Amerikaanse vaten zijn wat ruiger, met wat meer vanille & kokosnoot smaken en hardere tanninnes.

Volgende keer als je houttonen ruikt in je wijn, raad dan eens in welk vat je wijn heeft gerijpt!

Please reload

Wine Rebel
Hugo de Grootstraat 115, Delft, The Netherlands
tomlelifeld@live.nl
+31640580603

KVK-nummer: 70927340
BTW nummer: NL069862540B01

  • Facebook - White Circle
  • LinkedIn - White Circle